Рецепт приготування «солянка московська на сковороді»
Інгредієнти:
2 - 3 рябчика (або будь-якої іншої дичини)
100 г копченої грудинки
5 сосисок
500 р. кислої шаткованою капусти
4 столові ложки томатної пасти
1 цибулина
2 склянки бульйону
100 р. будь-яких маринадів
сіль
перець за смаком
1/2 склянки тертого сиру.
Засмажити рябчиків, відокремити м'ясо від кісток і зварити з них міцний бульйон. Капусту віджати, додати в бульйон згасити до м'якості разом з шматочками копченої грудинки, 1 - 2 столовими ложками томатної пасти. Коли все буде готово, взяти глибоку чавунну форму або сковороду, покласти на дно рівний шар капусти, на неї шматочки м'яса упереміш з порізаними сосисками, а зверху знову капусту. Вирівняти верхній шар, залити його густим сметанним соусом з томатом, приготованим на бульйоні з дичини. В солянці зробити кілька глибоких проколів, щоб вона добре просочилася соусом. Коли соус вбереться, обсипати солянку тертим сиром, збризнути олією і поставити в розігріту духовку. Як тільки сир запечеться, сковороду вийняти з духовки і прикрасити солянку маринованими фруктами, оливками, грибами.