Рецепт приготування «фаршировані бананові кульки, смажені у фритюрі (кервай)»
Інгредієнти:
10 нестиглих бананів
4 ст. л.топленого або вершкового масла
3/4 чашки (100 г) товчених горіхів
1/3 чашки (50 г) родзинок
1/2 ч. л. натертого мускатного горіха
1/2 ч. л. меленого кардамону
1/2 чашки (100 г) цукру
3 ст. л. натертого кокосового горіха
злегка підсмаженого
топлене масло для смаження у фритюрі
Очистіть банани від шкірки, наріжте на шматочки і залиште. Нагрійте 1-2 ст. л. топленого або вершкового масла і підсмажте горіхи. Коли вони стануть коричневими, додайте родзинки і смажте ще кілька секунд. Додайте до цієї суміші мускатний горіх і кардамон і зніміть з огня.Нагрейте залишки масла і смажте в ньому банани, поки вони не стануть м'якими і не покриються коричневими цятками. Не лякайтеся, якщо на дні каструлі утворюється кірка. Додайте цукор і продовжуйте помішувати, поки суміш не загусне і не утворюється однорідна маса. Це займе 10-15 хв. Зніміть каструлю з вогню і дайте пасті остыть.Разделите бананову пасту на 15 частин і змішайте одну частину з горіхами. Горіхову начинку розділіть на 14 частин. Візьміть одну частину бананової суміші і зробіть з неї товсту круглу коржик. Покладіть корж на долоню і великим пальцем зробіть у ній поглиблення. покладіть в поглиблення одну частину горіхової начинки і з'єднайте краї коржа. Заліпіть отвір. Обережно скачайте в рівний кульку. Те ж саме проробіть із залишками бананової пасти і горіхової начинки.Нагрейте масло і смажте кульки у фритюрі близько 2 хв до коричневого кольору. Стежте, щоб кульки не склеювалися один з одним при обсмажуванні. Посипте посмажені кокосовим горіхом і подавайте гарячими.